Nieuwsbrief van de IWS

Jubileumfeest en exclusieve Jubileumbotteling……

Treffen wij elkaar op het Lustrumfeest op 8 september aanstaande in het Nutshuis in Den Haag, waar een bij het 15-jarig bestaan passend IWS-programma wordt aangeboden?
Mocht u zich nog niet hebben aangemeld en wel van plan bent dit mee te willen maken, dan vindt u hierin alle nodige informatie.

Vanwege het Lustrum bieden we dit jaar ook een bijzondere jubileum botteling namelijk een 15 YO Glen Scotia cask strength. Exclusief voor de IWS leden en nu te bestellen. Lees verder.

Er zijn al twee IWS reizen geweest, naar Islay/Jura en Orkney. Wellicht leuk om de verslagen te lezen op de site bij reizen. Daar staan ook de volgende IWS reizen beschreven.

En het nieuws dat Zuidam ons toch dit jaar uitnodigt om een rondleiding te beleven op de distillery, exclusief voor de IWS. Ook dit leest u verderop.

De IWS blijft bezig om u van informatie te voorzien en evenementen te organiseren waar onze hobbygenoten zich bij kunnen aansluiten. Schenk nu eerst maar even een dram in. Geniet van de zomer.......!

Slainte!

Jubilieum 15 jaar IWS
Zaterdag 8 september a.s. in Het Nutshuis in Den Haag

Dit jaar bestaat de Stichting 15 jaar en dat gaan we uiteraard weer vieren, mét de leden!

De starttijd is 15.00 uur. Als locatie is het bekende Nutshuis bij de Grote Kerk in het centrum van Den Haag gekozen. Een bijzondere plek voor een bijzonder feest. Het programma is intussen samengesteld waarbij we ook enkele coryfeeën uit de whiskywereld hebben uitgenodigd. En natuurlijk kunt u veel verschillende whisky proeven en ander lekkers aan eten en drinken verwachten. Kijk op onze site voor de officiële uitnodiging en hier kunt u zich direct aanmelden.

www.whiskysociety.nl/jubileum

Voor degenen die willen overnachten is het IBIS hotel een goede keuze, direct naast het Nutshuis en waarschijnlijk ook het gunstigste prijs. Het Park hotel en Corona hotel zijn ook in de buurt van het Nutshuis.

Jubileum Botteling

Vanwege het 15 jarig bestaan hebben we een speciale 15y botteling!

Glen Scotia Campbeltown Single Malt
Gedistilleerd in 2002 en gebotteld in 2017
Non chill filtered, Cask strength 55,9%
Exclusief te koop voor IWS leden.
Er zijn totaal 208 flessen beschikbaar.
Prijs € 84,00 per fles. Maximaal aantal flessen per lid is 6.

Deze speciale botteling wordt gepresenteerd op het jubileum feest op 8 september 2018. Voorintekening is al mogelijk. Alleen per mail naar info@whiskysociety.nl Graag vermelden bij de bestelling: Ophalen op het jubileum of na het jubileumfeest toezenden waarbij de verzendkosten € 10,00 bedragen. Alle informatie is ook op de site www.whiskysociety.nl/bottelingen

Zuidam bezoek

De laatste tijd was het door verbouwingen bij Zuidam niet mogelijk om gasten te ontvangen. Maar nu zijn we als IWS uitgenodigd. Op 30 september gaan we een uitgebreide Tour en tasting meemaken met als gastheer Patrick Zuidam zelf.
U kunt zich aanmelden op de site bij events. Het maximum aantal deelnemers aan deze tour is 50. Dus wilt u dit meebeleven? Meldt u aan!

International Whisky Festival in november a.s.

De belangstelling voor het festival is dermate groot dat verschillende sessies nu al vol zitten.
De IWS heeft genoeg kaarten geblokkeerd om het aantal te verwachten leden op de verschillende sessies van een kaart te voorzien.
Omdat we nu nog erg ver van het festival afzitten is de onzekerheid over het aantal leden dat op een bepaalde sessie komt nog erg groot. Het zou daarom kunnen zijn dat we om veiligheidsredenen zelfs voor leden een sessie zouden moeten gaan sluiten. Ook een ledenstop zou een (niet gewenste) optie kunnen zijn om de toestroom te reguleren.
Bestel daarom je toegangskaart voor je favoriete sessie zo snel mogelijk.

Whiskyreizen in 2018 en 2019

De eerste reizen van dit jaar hebben al plaatsgevonden. We zijn 4 dagen met 8 leden naar Campbeltown, Islay en Jura geweest en in mei 5 dagen naar Orkney. Prachtige ervaringen. Maar er zijn meer reizen, die dit jaar nog en voor 2019 op de agenda staan.

Ierland, 3 daags naar Dublin, Tullamore, Glendallough, Teeling en Guiness! Zo gaan we naar Ierland in oktober. Dat zal de eerste keer zijn met IWS leden. Kijk op de site en meld u aan!

We gaan jaarlijks 3 x op whiskyreis. Kijk op deze site bij reizen voor de data en reisplannen. Altijd trips van 3, 4 of 5 dagen met kleine gezelschappen tot 9 personen om optimaal te genieten van de whiskybeleving. Comfortabele hotels, goed van eten en drinken en veel whisk(e)y…..

Voor informatie over reizen mail naar secretariaat@whiskysociety.nl of hou de site www.whiskysociety.nl in de gaten.

Privacy

Als stichting voldoen wij nu ook de privacy regels met een verklaring op de website en garanderen wij dat uw gegevens zo goed mogelijk beschermd zijn.
Mocht u hierover meer willen weten dan kunt u terecht op de site.

Het bestuur van de IWS wenst u wederom veel whiskyplezier de komende tijd.

Ga naar www.whiskysociety.nl voor meer informatie